kanjonnevidio_clip_image002

Kanjon Nevidio je poslednji osvojeni kanjon u Evropi. Planinari su ga teškom mukom tek 1965 godine osvojili. Rijeka Komarnica ga je usjekla izmedju obronaka Durmitora i Vojnika.
Sam naziv mu kazuje na misterioznu nepristupačnost koja je duboko sakrivena od ljudskog oka. Kanjon je dužine 5 km i nalazi se na 20 km od Žabljaka. Visinska razlika je 200 metara, a litice visoke i do 400 metara se pružaju iznad njega, na nekim mjestima širina mu je pola metra do maksimalnih 5 metara.

kanjonnevidio_clip_image004 kanjonnevidio_clip_image006

Prolaz kroz kanjon je ispit za mnoge avanturiste željne pustolovina. Potrebna je dobra kondicija, jaka želja i oprema bez koje se ne može proći.  Veći deo kanjona se nalazi u vječitoj sjenci, sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna, vertikalne stijene, vodopadi, pjenušavi bukovi uzane galerije kamenih figura, mnogo skokova u hladnu vodu od nekoliko metara, dosta plivanja, ronjenja, alpinizma samo su deo onoga sta se može vidjeti i doživljeti u ovom dragulju prirode koji je ujedno i raj i pakao.

kanjonnevidio_clip_image008

Za otprilike 5 h u julu ili avgustu mjesecu se može proći kanjon i idealna je kombinacija za uživanje u ovom nesvakidašnjem biseru prirode.

kanjonnevidio_clip_image010

Nevidio, on privlaci i uliva strahopostovanje, on je poseban, ko ga jednom prodje vratiće se opet.